Modra je skvelé a veľmi obľúbené mesto na svadby. V jej centre ich je hneď niekoľko. Jedno z najobľúbenejších je Starý dom alebo inak Vináreň u Ludvika.

 

Delím sa s Vami o svoje skúsenosti s týmto priestorom, ako kameraman. Človek, ktorý na svadbu a všetko okolo seba pozerá cez objektív. Práve kameraman s fotografom riešia v priestore každý jeden detail.

PRE KOHO?

Sála za Starým domom je určená pre stredne veľké svadby. Ide o príjemný, komorný priestor s krásnymi stenami, lustrami a terasou, ktorú uprostred leta oceníte. Určite to nie je priestor pre tzv. “princeznovské” svadby, ale pre detailistov a tých, ktorý zbožňujú drevo a vidiecky štýl.

PRÍPRAVY

Jedinou slabinou samotného priestoru je, že Starý dom neponúka ubytovanie, čo však vôbec nevadí! Pretože hneď vedľa je Hotel Sebastian, ktorý Vaše potreby vyrieši. Ak by bol plný, neďaleko sú aj ďalšie hotely – napríklad Hotel Majolika. Všetko v pešej dostupnosti :). Tieto hotely poskytnú vhodný priestor na svadobné prípravy a nemusíte strácať čas cestovaním.

OBRAD

Terasa pred sálou u Ludvika v pohode poslúži aj na civilný obrad. Aj počas horúceho leta Vám tu bude príjemne, pretože na terasu nesvieti priame slnko. Ak budete mať cirkevný obrad, kúsok od sály je aj katolícky kostol – opäť, všetko pár minút pešo.

PORTRÉTY

Na portrétové fotenie odporúčam zvoliť iný deň, prípadne si odskočiť v samotný deň mimo Modru. V okolí je množstvo zaujímavých miest, napríklad vo viniciach. Keďže Starý Dom je v úplnom centre mesta, veľa prírody na fotenie tu nenájdete. Budete mať krásne zábery zo samotnej svadby, ale portréty určite aj niekde inde ;).

TIPY A POSTREHY

V Starom Dome sme sa vždy veľmi dobre najedli. V prípade horúceho počasia, je skvelé prvú časť zábavy (do 22:00) presunúť von na terasu pod svietiace žiarovky. Bude to magic! 🙂

 

Ukážky svadieb

Páčia sa vám moje videá? Rezervuj si termín online – teraz.

SVADBA – Stanka & Ľuboš (2020)

Video: Magusheen

 

SVADBA – Kika & Tomáš (2019)

Video: Magusheen