Tomášovský kaštieľ už niekoľko rokov patrí medzi stálice najžiadanejších svadobných priestorov na Slovensku. Nachádza sa neďaleko Bratislavy, takže tu mali svadbu aj mnohé známe osobnosti.

 

Delím sa s Vami o svoje skúsenosti s týmto priestorom, ako kameraman. Človek, ktorý na svadbu a všetko okolo seba pozerá cez objektív. Práve kameraman s fotografom riešia v priestore každý jeden detail.

PRE KOHO?

Priestor je určený najmä na “rozprávkové” a pompézne svadby. Vintage, vidiecky či drevený štýl tu určite nehľadajte.

PRÍPRAVY

Na Tomášove je skvelá jeho univerzálnosť. Pokiaľ nepožadujete mať svadbu v kostole, tak nemusíte z areálu ani päty vytiahnuť. Kaštieľ ponúka izby, vhodné aj pre svadobné prípravy. Každá izba je iná a na prípravy odporúčam vybrať izby s dostatkom miesta ale najmä svetla! Niektoré izby sú tmavé (stromy). Prípadne, na prípravy sú k dispozícii aj salóniky (na poschodí), kde sa dá urobiť aj zopár elegantných portrétových fotografií.

pripravy-svadba-tomasov

OBRAD

Ak neprší, je k dispozícii celá záhrada. A tá je skutočne veľká! 🙂 Odporúčam sa vyhnúť klasickému “altánku”, ktorý je hneď za kaštieľom a robí tu obrad väčšina svadieb. Tá breza a celkovo rozloženie nie je pre nás foto&video ideálne. A polovicu hostí spečie slnko :). Odporúčam si nájsť miesto niekde na trávniku. A počas horúceho leta aj v tieni pod stromom :). Napríklad vzadu je starý ginko strom. Ak je zima, alebo prší, dá sa urobiť obrad aj vo vnútri.
obrad-svadba-v-tomasove

PORTRÉTY

Tomášov má veľkú záhradu a úplne vystačí na celé portrétové fotenie, dokonca to stihnete aj počas svadobného dňa. Lebo nemusíte nikam cestovať, máte to priamo za stanom. V záhrade nájdete veľa zaujímavých stromov, amfiteáter, bazén a večer aj západ slnka 🙂

tomasov-svadba-fotenie

 Ukážky svadieb

Páčia sa vám moje videá? Rezervuj si termín online – teraz.

SVADBA – Miška & Patrik (2020)

Video: Magusheen

 

SVADBA – Lenka & John (2018)

Video: Magusheen
Dodávatelia: Wedday.sk (coordination, decorations), Juraj Gotthard Photography, Boris Bordács (MUAH), Art Bakin’, Replay Band

SVADBA – Nina & Rami (2018)

Dodávatelia: AMBIENTES (decorations), Matej Kmeť Photography, Wedding King (DJ)

amfiteater tomášov svadba